НачалоНовиниiPhone 6S и всички по-нови модели ще получат ъпдейт до iOS 15

iPhone 6S и всички по-нови модели ще получат ъпдейт до iOS 15

2134
Написана от  nixanbal 07 юни 2021
iPhone 6S и всички по-нови модели ще получат ъпдейт до iOS 15

На откриващата презентация на стартиралата днес WWDC 2021 на Apple бяха представени новите версии на различните софтуерни платформи, които Apple използва за устройствата си. iOS 15 е новото издание на софтуера за iPhone, което ще бъде разпространено като ъпдейт по-късно тази година. Още сега обаче стана ясно кои модели Apple планира да актуализира. Оказва се, че наближаващият 6-годишна възраст iPhone 6S също е в списъка. 

iOS 15 въвежда редица нови екстри, сред които SharePlay за синхронизирано гледане на видео, слушане на музика или споделяне на екрана от приложение с приятели във FaceTime. 

Apple-iPhone12Pro-iOS15-Notifications-lockscreen 060721 inline.jpg.large 2x

Други новости са преработеният изглед и организация на известията, инструменти за намаляване на разсейващите фактори и Live Text, която разпознава текст от снимки и позволява той да бъде копиран или да се обадите на сниман телефонен номер например. 

Apple-iPhone12Pro-iOS15-Live-Text-Quicklook-060721 carousel.jpg.large 2x

Редица приложения също получиха нови версии, сред които браузърът Safari, прогнозата за времето, бележникът и навигацията Apple Maps, а сред най-интересните, но все още за ограничен кръг потребители, новини са дигитализацията на личните карти и шофьорските книжки. Последното ще важи за определени щати в САЩ. 

Версия за разработчиците на iOS 15 вече е достъпна през програмата Apple Developer Program на адрес developer.apple.com, а от следващия месец ще се появи и публична бета. Актуализацията до iOS 15 за всички устройства започва тази есен, вероятно в края на септември, като добрата новина е, че дори по-стари модели като iPhone 6S ще бъдат обновени.

OnePlus 9 отстъпва на Pro модела, но също има Hasselblad камера на значително по-ниска цена

OnePlus 9 Pro е премиум смартфонът на компанията, който е събрал всички най-високи технологии, предлагани някога от OnePlus. Заедно с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer