Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниiPhone 8 може да има 5.8" дисплей с 5.15" полезна площ

iPhone 8 може да има 5.8" дисплей с 5.15" полезна площ

2092
Написана от  nixanbal 16 февруари 2017
iPhone 8 може да има 5.8" дисплей с 5.15" полезна площ

Анализаторите от KGI Securities пуснаха нова порция с очаквания за следващия iPhone на Apple. Прогнозите сега залагат на лек ъпгрейд на познатите 4.7" и 5.5" модели и акцент върху трето устройство, което ще има 5.8" екран, събран в тяло с размери, близки до тези на 4.7-инчовия апарат. 

Въпросният трети iPhone 8 ще разполага с 5.8" OLED дисплей, от който само 5.15" ще бъдат използваеми. Причината е, че в долната си част дисплеят ще има лента с виртуални бутони или някакви специални функции. 

Предвид очакванията този дисплей да заема почти цялата предна част на корпуса, Apple ще трябва да се раздели с хоум бутона и скрития в него скенер за пръстови отпечатъци. По-рано се говореше, че скенерът ще бъде под стъклото - възможно е да се намира тъкмо в тази зона в долната част. Друга опция е да се използва различен вариант за защита с биометрични данни - например скенер на ириса. 

Този специален модел ще бъде с физически размери на тялото си, близки до тези на компактния 4.7" модел. Имайки предвид дебелите рамки на последния - това не е никаква изненада и технологичен пробив. 

Според KGI Securities Apple ще залага да впечатли феновете тъкмо с по-горния нов модел, докато другите издания ще са стандартни ъпгрейди на познатите версии с 4.7" и 5.5" LCD екрани. 

Видео: Formula E в Париж на 960 к/с със Sony Xperia XZ Premium

В края на май пътувах до френската столица, където по покана на Рено станах част от зрителите, наблюдаващи на живо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer