НачалоНовиниiPhone навърши 13 години

iPhone навърши 13 години

1283
Написана от  nixanbal 10 януари 2020
iPhone навърши 13 години

На 9 януари се навършиха 13 години от премиерата на първия iPhone през 2007 г. На тази дата, по време на събитието Macworld в Сан Франциско, Стив Джобс представи оригиналния смартфон на Apple като устройство, съчетаващо в себе си три продукта - iPod със сензорен дисплей, революционен мобилен телефон и интернет комуникатор. 

Очаква се много скоро общите продажби на смартфоните Apple да прехвърлят 2 милиарда броя

Оригиналният iPhone всъщност не беше първото джобно устройство с тъчскрийн, нито първото с възможност за инсталиране на приложения или връзка с интернет. Но с този модел Apple успя да обедини всички тези възможности в един продукт, който предлагаше съвсем различно изживяване за потребителите и също така солиден дизайн и изработка. 

Днес смартфоните на компанията са продадени в тираж близо 2 милиарда броя по цял свят. Всъщност анализаторите очакват заветното число от 2 млрд. да бъде прехвърлено до края на календарната 2020 г. или в началото на 2021-а. 

Колкото до самия Стив Джобс - човекът зад iPhone и други емблематични продукти на Apple - той почина през 2011 г., но остави незаличима следа в технологичния свят. Във видеото по-долу ви предлагам да си припомним представянето на първия iPhone през 2007-а... 

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer