НачалоНовиниiPhone няма да има никакви портове през 2021 г.

iPhone няма да има никакви портове през 2021 г.

2256
Написана от  nixanbal 06 декември 2019
iPhone няма да има никакви портове през 2021 г.

Потребителите отдавна искат от Apple да премахне своя Lightning порт в iPhone и да го замени с далеч по-универсалния USB Type-C, а компанията от Купертино изглежда е напът да се вслуша в тези желания. Но не съвсем. Според доказалия се с точните си прогнози анализатор Минг-Чи Куо през 2021 г. iPhone ще изгуби своя Lightning конектор, но той няма да бъде заменен от друг, а от безжична технология. 

Според експерта след две години Apple ще изостави използвания в смартфоните ѝ от 2013-а насам конектор и ще започне да разчита единствено на безжичен модел на зареждане. 

Доста смела прогноза, но Куо има отлично реноме в анализите си, така че бихме могли да приемем думите му с голяма доза доверие. 

Същият споделя очакванията си и за моделите iPhone през 2020 г., като потвърждава информация от друг анализатор, че се задават 5 нови устройства. Първи през пролетта ще бъде наследникът на iPhone SE, който ще има сходен с iPhone 8 дизайн с 4.7" LCD дисплей. След това, през есента, Apple ще покаже още 4 нови смартфона - очакваните наследници на iPhone 11 Pro и iPhone 11 Pro Max, които ще имат 6.1" и 6.7" OLED екрани и тройни камери, допълнени от нов 3D сензор. 

Заедно с тях ще се появят още два нови модела, които също ще имат OLED панели за екраните си, а диагоналите им ще бъдат 5.4" и 6.1". Те ще бъдат наследници на iPhone 11, само че в два размера. Тук основната камера ще бъде двойна и позиционирането им ще бъде една идея по-надолу от това на горната двойка. 

Последните 4 модела ще поддържат 5G.

Флагманите Galaxy S21 на Samsung предлагат нов дизайн, 120 Hz дисплеи и двойно повече памет

Ето че месец по-рано от обикновено Samsung днес представи новите си премиум смартфони от серията Galaxy S21. Също като през…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer