Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниiPhone продължава да отстъпва пред услугите и носимите технологии във финансовите отчети на Apple

iPhone продължава да отстъпва пред услугите и носимите технологии във финансовите отчети на Apple

1085
Написана от  nixanbal 31 юли 2019
iPhone продължава да отстъпва пред услугите и носимите технологии във финансовите отчети на Apple

Apple обяви финансовите си резултати за периода април-юни, с които отчита спад в продажбите на iPhone, но и достатъчно висок ръст в други сектори, които го компенсират. До края на годината компанията ще представи новите си смартфони, но като че ли още по-важен е стартът на новите абонаментни услуги Apple TV+, Apple News+ и кредитната карта Apple Card.

Приходите за тримесечието са били $53.8 милиарда, което е 1% увеличение спрямо същия период на миналата година. От тях $25.99 милиарда идват от iPhone, с което смартфоните на Apple за първи път от 2012 г. насам представляват по-малко от половината общи приходи.

Печалбата е била $10.04 милиарда.

Услугите са допринесли с $11.46 милиарда, което е 21 на сто от общите приходи. Абонатите с платени абонаменти за различни услуги на Apple вече са 420 милиона, като според компанията през 2020 г. броят им ще прехвърли 500 милиона. 

Приходите от Mac са достигнали $5.82 милиарда, а от iPad - $5.023 милиарда, което е ръст спрямо $4.634 млрд. година по-рано. 

До края на годината очакваме от Apple новите модели iPhone, изцяло новия MacBook Pro с 16" дисплей, пазарния дебют на Mac Pro и нови услуги, като за следващото тримесечие Apple очаква приходи между $61 млрд. и $64 млрд. 

MWC 2019: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

Ето го и най-хубавото време в годината, или поне по моя календар. През февруари, когато тук, в България, е все…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer