Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниiPhone със скенер за пръстови отпечатъци под дисплея може да се появи през 2021 г.

iPhone със скенер за пръстови отпечатъци под дисплея може да се появи през 2021 г.

1335
Написана от  nixanbal 05 август 2019
iPhone със скенер за пръстови отпечатъци под дисплея може да се появи през 2021 г.

Актуалните модели iPhone изгубиха скенера за пръстови отпечатъци за сметка на сканираща лицата технология, но Touch ID изглежда ще се завърне в близките години. Анализаторът Минг-Чи Куо прогнозира, че Apple ще върне функцията за биометрична защита в моделите си от 2021 г., само че във версия под дисплея, а не в хоум бутон. 

Според анализатора Apple гледа на технологиите Face ID и Touch ID като на допълващи се, така че в бъдеще има вероятност те да присъстват едновременно в смартфоните iPhone. 

До момента Apple не е въвела скенер за пръстови отпечатъци под дисплея, защото работата му не е на нивото на сканиращата лица технология и има някои пречки, които първо трябва да бъдат преодолени. Анализаторът очаква проблемите да бъдат отстранени през следващата година, което означава, че Touch ID под дисплея ще се появи през 2021 г. 

Куо смята, че Apple ще използва вариант на ултразвуковия скенер за пръстови отпечатъци за инсталиране под дисплея на Qualcomm, който позволява на потребителя да постави пръста си върху голяма зона от екрана, така че да бъде сканиран. 

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer