НачалоНовиниiPhone ще има нов размер на екрана през 2020 г., очаква анализатор

iPhone ще има нов размер на екрана през 2020 г., очаква анализатор

1959
Написана от  nixanbal 18 юни 2019
iPhone ще има нов размер на екрана през 2020 г., очаква анализатор

През 2020 г. Apple ще промени размера на дисплея при двата си водещи смартфона, прогнозира анализаторът Минг-Чи Куо. Според експерта на тема Apple догодина ще видим и два 5G модела от Купертино. 

Интересна е информацията, че през 2020 г. Apple ще използва OLED дисплеи и за трите си смартфона, докато в момента най-достъпният iPhone е с LCD панел.

Друга промяна касае диагоналите на тези екрани - стандартният iPhone от 2020 г. ще бъде с 5.4" диагонал, което е значително по-малко спрямо досегашните 5.8". С този ход Apple изглежда ще се опитат да угодят на потребителите, които искат по-компактни устройства, но без компромис по отношение камера и производителност. 

Другият iPhone - т.нар. версия Max, през 2020 г. ще бъде вече с 6.7" диагонал, което пък е промяна нагоре спрямо 6.5" при актуалния в момента iPhone Xs Max. 

Третият нов смартфон на Apple догодина ще запази размера на екрана си (6.1"), но вече ще има OLED панел, както стана дума по-горе. 

Колкото до 5G - през 2020 г. мрежите от ново поколение ще се поддържат от двата водещи смартфона на Apple (5.4" и 6.7"), докато по-достъпният (6.1") ще работи само в 4G мрежи. 5G смартфоните ще използват модеми от Qualcomm, след като двете компании преустановиха съдебните спорове и сключиха ново споразумение. Споменава се, че Apple работи върху свой 5G модем, който обаче ще бъде готов едва за 2022 или 2023 г. Той също ще се базира на решение от Qualcomm. 

Въпреки че вече говорим за iPhone от 2020 г., все още предстои да видим премиерата на тазгодишните модели на Apple. За тях се очаква да използват тройни камери, нов чипсет А13, по-големи батерии и възможност за споделяне на енергия от батерията с други устройства (слушалките AirPods например).  

Умен град: Видеонаблюдението във Враца и как попаднах в РПУ-то

Знаете ли, че в този град през последната година са заловили телефонни престъпници и контрабандни цигари, успели са да спрат…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer