Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниiPhone X е най-продаваният смартфон в света за първите три месеца на 2018 г., обяви Strategy Analytics

iPhone X е най-продаваният смартфон в света за първите три месеца на 2018 г., обяви Strategy Analytics

4526
Написана от  nixanbal 05 май 2018
iPhone X е най-продаваният смартфон в света за първите три месеца на 2018 г., обяви Strategy Analytics

Юбилейният смартфон на Apple iPhone X е най-продаваният модел за първото тримесечие на 2018 г., сочи доклад на Strategy Analytics. Според същия устройства на Apple заемат още второто, третото и четвъртото място в тази класация, а единствените два дроида в нея са от Xiaomi и Samsung. 

iPhone X застава начело на класацията, въпреки цената си от около 2000 лв. 

Преди няколко дни Apple обяви финансовите си резултати за периода януари-март 2018 г., според които продажбите на iPhone като цяло са били 52.2 милиона броя. 

Сега Strategy Analytics разбива тези числа и посочва, че доставките на iPhone X за тримесечието са били 16 милиона, с което той е най-продаваният модел в света. Следват го iPhone 8 с 12.5 и iPhone 8 Plus с 8.3 милиона.

Четворката се допълва от още един смартфон на Apple, който, макар и на повече от година, продължава да се появява в подобни класации. iPhone 7 е на четвърта позиция с 5.6 милиона доставки. 

Едва на петото място се нарежда първият модел с Android и това е Xiaomi Redmi 5A с 5.4 милиона доставки, следван от Samsung Galaxy S9 Plus с 5.3 милиона.

Тези данни всъщност говорят много добре за флагмана на корейците, който се появи на пазара едва в края на отчетния период, а вече е в топ 6. Затова и анализаторите очакват Galaxy S9 Plus да бъде най-продаваният смартфон в тази класация през следващото тримесечие. 

Най-продавани смартфони за Q1 2018

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer