Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниiPhone X е най-продаваният смартфон в света за първите три месеца на 2018 г., обяви Strategy Analytics

iPhone X е най-продаваният смартфон в света за първите три месеца на 2018 г., обяви Strategy Analytics

4453
Написана от  nixanbal 05 май 2018
iPhone X е най-продаваният смартфон в света за първите три месеца на 2018 г., обяви Strategy Analytics

Юбилейният смартфон на Apple iPhone X е най-продаваният модел за първото тримесечие на 2018 г., сочи доклад на Strategy Analytics. Според същия устройства на Apple заемат още второто, третото и четвъртото място в тази класация, а единствените два дроида в нея са от Xiaomi и Samsung. 

iPhone X застава начело на класацията, въпреки цената си от около 2000 лв. 

Преди няколко дни Apple обяви финансовите си резултати за периода януари-март 2018 г., според които продажбите на iPhone като цяло са били 52.2 милиона броя. 

Сега Strategy Analytics разбива тези числа и посочва, че доставките на iPhone X за тримесечието са били 16 милиона, с което той е най-продаваният модел в света. Следват го iPhone 8 с 12.5 и iPhone 8 Plus с 8.3 милиона.

Четворката се допълва от още един смартфон на Apple, който, макар и на повече от година, продължава да се появява в подобни класации. iPhone 7 е на четвърта позиция с 5.6 милиона доставки. 

Едва на петото място се нарежда първият модел с Android и това е Xiaomi Redmi 5A с 5.4 милиона доставки, следван от Samsung Galaxy S9 Plus с 5.3 милиона.

Тези данни всъщност говорят много добре за флагмана на корейците, който се появи на пазара едва в края на отчетния период, а вече е в топ 6. Затова и анализаторите очакват Galaxy S9 Plus да бъде най-продаваният смартфон в тази класация през следващото тримесечие. 

Най-продавани смартфони за Q1 2018

Роумингът в ЕС отпада, но с колко МВ трафик ще разполагаме в чужбина?

Честит 15 юни! Денят, в който таксуването при роуминг в границите на Европейския съюз най-после получи дълго чакания рестарт. От…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer