Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниiPhone X вече има 2% дял от всички смартфони на Apple, съобщават анализатори

iPhone X вече има 2% дял от всички смартфони на Apple, съобщават анализатори

1708
Написана от  nixanbal 04 декември 2017
iPhone X вече има 2% дял от всички смартфони на Apple, съобщават анализатори

Въпреки проблемния старт и трудностите в задоволяване интереса на потребителите към iPhone X, производството на юбилейния модел на Apple вече влиза в крачка и продажбите изглежда вървят добре. Нещо повече - според анализаторите от IHS Market новият iPhone X вече има 2% дял от всички активни смартфони на Apple.

Още по темата

След първите си три седмици на пазара iPhone X вече е изпреварил iPhone 8 Plus по брой продажби, а първоначалният интерес към него в САЩ е по-висок от този към iPhone 8 и iPhone 7 Plus, твърдят IHS Market, чиито клиенти са 85% от компаниите във Fortune 500.  

Очакванията към юбилейния смартфон на Apple са още по-високи - според експертите iPhone X ще помогне за продажбата на общо 88.8 милиона iPhone през последните три месеца на 2017-а, а с това Тим Кук ще постигне рекорд.

Освен това през коледното тримесечие Apple може за първи път в 10-годишната история на iPhone да прескочи $700 като средна продажна цена на смартфоните си, се казва в анализа. За целта компанията трябва да продаде 31 милиона iPhone X от тези общо 88.8 милиона бройки. 

5 НЕЩА за BlackBerry KEY2

Емблематичната марка от зората на смартфоните и мобилния интернет BlackBerry наскоро се завърна официално в България, като у мен вече…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer