НачалоРевютаДругиРевю на iPod nano

Ревю на iPod nano

Толкова малък, а с толкова много възможности

5810
Написана от  nixanbal
Ревю на iPod nano

Не пиша пост при всяка нова придобивка (разбирай джаджа), но за новото iPod nano не мога да пропусна! От няколко дни на джоба на дънките ми е закачена тази малка играчка, а в ушите ми гърмят любимите парчета с още по-як звук отпреди. Това е първият iPod nano със сензорен екран и въпреки че вече не е новост на пазара, по-надолу ви предлагам първите си впечатления от него и безпристрастна оценка на най-добрите и най-слабите му страни...

Перфектната сглобка

Добре де, перфектни неща рядко съществуват, ако изобщо, но това ме кара да напиша този мъник държейки го в ръка. Метален корпус, стабилни бутони и приятно усещане при работа – нещо като Nokia N8, но при музикалните плейъри. Теглото му е около 20 грама, профилът около 8 мм и е най-добре да го защипвате някъде по дрехите си за по-сигурно, за да не се изгуби.

Шум в ушите

Да, освен да си качвате тракове, можете да слушате музика и през радиото на iPod nano. Кофти впечатление ми направи, че качеството се влияе твърде много от движението и при ходене със слушалки в ушите, нищо чудно да усетите шум. Не, нямате нужда от направление за преглед, проблемът не е у вас.

Звукът ще ви отвее

Не знаех, че айподите вадят подобен мощен и все пак качествен звук. Не знаех и че толкова малко нещо е способно на сила, която да смути бабите в автобуса. Готино е, че има и еквалайзер, който действително променя звука по начина, по който искате и песента го изисква.

nano, ама с тъчскрийн!

Само на Apple може да им хрумне да отрежат колелцето за управление на траковете от предишния модел и да сложат на негово място сензорен екран. И ако мислехте, че има смартфони с твърде дребни екрани, този симпатяга разполага с едва 1.54“ тъчскрийн! Резолюцията е 240х240 и осигурява прилична картина, а най-големият кеф е, че може с два пръста да завъртиш картината накъдето си поискаш, така че да ти е удобно, където и да си защипал nano-то.

Цената е резачка

330 лв. в България, а и цяла Европа – не, не е оферта. Затова пък отвъд океана – в САЩ и Канада, iPod nano струва едва доста по-скромните $159 за 8GB вариант ($149 в САЩ), какъвто е моят. Е, ако имате добри приятели като мен, които скоро ще се връщат от там... iPod nano се предлага и във версия с 16GB памет, по древна епълска традиция няма слот за карти, но пък може да си го изберете в любимия цвят – аз си взех син.

До Бургас и назад: Фоторазказ с Xiaomi Mi 8 и новото Renault Megane RS

Сядаш в ниските седалки, тялото ти се обгръща в солидната им прегръдка, завърташ ключа и чуваш ръмженето на фона на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer