Samsung #WithGalaxy

НачалоНовиниИзясни се къде е стъкленият слой в сгъваемия дисплей на Samsung Galaxy Z Flip

Изясни се къде е стъкленият слой в сгъваемия дисплей на Samsung Galaxy Z Flip

2317
Написана от  nixanbal 18 февруари 2020
Изясни се къде е стъкленият слой в сгъваемия дисплей на Samsung Galaxy Z Flip

Преди няколко дни в YouTube канала @JerryRigEverything беше публикувано видео, в което се тества колко устойчив на драскане е дисплеят на новия смартфон със сгъваем екран на Samsung. В клипа се оказа, че повърхността се драска също толкова лесно, колкото всички други сгъваеми модели досега, независимо че при корейците този път трябваше да имаме фин слой сгъваемо стъкло. Днес имаме второ видео в същия канал, което стига до истината...

Оказва се, че стъклен слой действително има, само че той е покрит от фолио, което има за цел да го предпазва. Подобно фолио има и при предишния модел със сгъваем дисплей Galaxy Fold, само че той няма стъкления слой. 

Galaxy Z Flip

Така или иначе, Galaxy Z Flip идва с няколко предупреждения относно грижата за дисплея му и трябва да се внимава с въпросното фолио, което е по-лесно за надраскване. 

Между другото Samsung предлагат на клиентите си да сменят дисплея на техния Z Flip, ако бъде счупен през първата година от ползването му срещу $199. След това цената е около $500. 

A горното видео е интересно не само защото ще видите стъкления слой в екрана на телефона, а защото по-напред се вижда разделената на две части батерия, както и механизмът на пантата. @JerryRigEverything успя да стигне и до прословутите власинки, които според Samsung почистват сгъвката, така че прах и други частици да не повредят устройството. Оказва се, че въпросните власинки не изглеждат толкова вълнуващо, колкото на промо клиповете.   

Каква е връзката между COVID-19, мобилните мрежи и 5G?

През последните седмици световната епидемия от новия коронавирус промени изцяло живота ни и оказа негативен ефект върху всяка сфера, включително…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer