НачалоНовиниКак се разви платформата AppGallery на Huawei за последната година

Как се разви платформата AppGallery на Huawei за последната година

1173
Написана от  nixanbal 02 март 2021
Как се разви платформата AppGallery на Huawei за последната година

Преди точно една година Huawei използва сцената на своята конференция в Барселона, за да представи обновената си платформа AppGallery и да сподели плановете си за развитието ѝ. Днес компанията сподели как се е развила тя за последните 12 месеца, като отчита 83% ръст в броя на приложенията и сериозна база от регистрирани разработчици, макар и само малка част от тях да са базирани извън родния ѝ Китай. 

За последната година Huawei отчита 530 милиона активни потребители месечно на техния онлайн магазин за приложения AppGallery, който след спиране достъпа до услугите на Google остана единственият и основен източник за съдържание за смартфоните на компанията. Конкретно в Европа потребителите са 42 милиона, което е 61.5% ръст. 

Броят на приложенията е нараснал с 83%, като вече прехвърля 384.4 милиарда, като 120 000 от тях са интегрирани с HMS. Конкретно игрите са с 500% повече. 

Разработчиците, регистрирали интерес към платформата на Huawei, са със 77% повече спрямо миналата година и вече са над 2.3 милиона, но само 300 000 от тях са базирани извън Китай, сочат данните на Huawei. От компанията споделят, че AppGallery е помогнала на над 10 000 китайски приложения да навлязат в чужбина, сред които Pascal’s Wager, Rise of Kingdoms: Lost Crusade и Night of Full Moon.

Huawei също припомня, че през 2020 г. лансира на българския пазар редица смартфони без услугите и приложенията на Google, които се базират изцяло на AppGallery. Това са моделите P40 Pro, P40 Pro+, P40 lite и P40 lite E, обновена серия Y в най-достъпния ценови сегмент, флагмана Mate 40 Pro и P smart 2021, който е бестселъра за компанията. 

OnePlus 9 Pro предлага 120 Hz LTPO дисплей и съвместно разработена с Hasselblad камера

OnePlus 9 Pro е новият флагман на китайската компания, който не само бележи следващото поколение премиум модели за нея, но…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer