НачалоНовиниКакво предприема Samsung, за да предотврати повторение на катастрофата с Note 7?

Какво предприема Samsung, за да предотврати повторение на катастрофата с Note 7?

2629
Написана от  nixanbal 23 януари 2017
Какво предприема Samsung, за да предотврати повторение на катастрофата с Note 7?

Samsung току-що обяви резултатите от вътрешното си проучване, включващо участието на 700 служители, както и три независими фирми, които свързват проблемите с Note 7 с различни дефекти в батериите. Сега корейците са посветени на това да започнат начисто, с много по-затегнат качествен контрол при производство на бъдещите си устройства и споделиха в официалния си сайт какви конкретни мерки ще предприемат. 

Първите промени включват повече проверки на батериите, които вече ще преминават през цели 8 теста, включително такъв със зареждане и разреждане.

Safety-Measures-8-point Main 1

Корейците обещават още подобрени мерки за сигурност чрез въвеждане на по-стриктни стандарти за сигурност, засягащи цялостния дизайн и използваните материали, устойчивостта на хардуера на устройството, подобрения в софтуерните алгоритми за по-безопасни температури на зареждане на батериите и други.

Safety-Measures-multi-layer Main 2

Samsung също така е сформирала група от външни консултанти за проверка на батериите, която включва академични и изследователски експерти. Тази група ще гарантира, че компанията има ясна и обективна гледна точка по въпроса със сигурността на батериите. 

Впечатляващият Apple Park отваря врати за първите служители през април

Новият кампус на Apple, който многократно сме виждали от погледа на прехвърчащи над него дронове, вече си има официално име…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer