Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниКакво представлява новият 75" microLED телевизор на Samsung

Какво представлява новият 75" microLED телевизор на Samsung

1380
Написана от  nixanbal 07 януари 2019
Какво представлява новият 75" microLED телевизор на Samsung

На изложението CES 2019 в Лас Вегас Samsung представи 75-инчов 4K телевизор с microLED панел. Технологията според някои световни медии е конкурентна или по-добра от OLED, а ето и подробностите...

Новият 75" microLED телевизор на корейците всъщност е първата модификация с "домашни" размери на показания преди година 146-инчов microLED модел The Wall. 

Панелът на този нов тип телевизор, както подсказва и името му, използва миниатюрни светодиоди, които излъчват собствена силна светлина без нужда от задна подсветка. Това позволява екраните да са по-тънки, а образът с истински дълбоко черно, висока яркост и богата цветова гама. 

Samsung microLED TV

Освен това Samsung демонстрира, че microLED може да се разширява с модули като LEGO и да създавате екран с желан размер и пропорции. На изложението компанията показа 219" "прозорец".

Все още нямаме информация кога производителят ще пусне новия продукт на пазара, нито каква ще бъде цената му.

Припомням ви, че миналата година излезе информация, че и Apple има интерес и текущи разработки в сферата на microLED панелите. Според слуховете компанията от Купертино първоначално планира да използва технологията за екрана на своя Apple Watch, а по-късно вероятно и за iPhone. 

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer