НачалоНовиниКакво се случва с 4G оператора Макс?

Какво се случва с 4G оператора Макс?

6489
Написана от  nixanbal 20 февруари 2017
Какво се случва с 4G оператора Макс?

Слуховете за залеза на първия 4G оператор у нас стават все по-настоятелни и въпреки че все още няма официална информация от Макс, реших, че има нужда от следващия пост. Какво в крайна сметка се случва с Макс?

От няколко месеца служителите в компанията рязко започнаха да намаляват, като за основна причина слуховете сочат неизплатени заплати. Тази информация всъщност се потвърждава и от сайтове за мнения за фирми от служители, където има немалко коментари на бивши кадри - основно оплаквания от бавене и изобщо неизплащане на заплати.  

Макс изглежда са закрили и магазините от собствената си търговска мрежа, или поне това става ясно от сайта им. Там вече се показват само офисите в дилърски магазини.  

Преустановена е работата по Facebook страницата на телекома, а досегашната PR агенция вече не работи с Макс. Последното изпратено до медиите прессъобщение беше в началото на декември, когато беше обявено назначаването на нов главен изпълнителен директор и стартиран процес за търсене на нов национален или международен стратегически партньор. Още тогава от Макс признаха, че имат нужда от нови инвестиции.  

Последното съобщение във Facebook от оператора е от 2-ри февруари, а под него има коментари за проблеми с 4G услугата и неотговарящ телефон за поддръжка. 

Заговори се и за прекратяване дейността на Макс, като дори се посочва датата 31-ви март. Причина - финансова несъстоятелност. 

Какво следва?

Има възможен сценарий за сливане на Макс с Булсатком. Засега информацията не е потвърдена, а и не е ясно дали това би било полезен развой на нещата за втория доставчик. 

Ще се стигне ли до преустановяване дейността на Макс и как ще се отрази това на съществуващите клиенти - темата остава отворена и обещавам да я проследя. 

Впечатляващият Apple Park отваря врати за първите служители през април

Новият кампус на Apple, който многократно сме виждали от погледа на прехвърчащи над него дронове, вече си има официално име…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer