НачалоНовиниКалифорния издаде първото разрешение за движение на напълно автономни коли по обществени пътища

Калифорния издаде първото разрешение за движение на напълно автономни коли по обществени пътища

1779
Написана от  nixanbal 31 октомври 2018
Калифорния издаде първото разрешение за движение на напълно автономни коли по обществени пътища

Щатът Калифорния в САЩ издаде първото разрешение за автономни коли, които вече могат да излязат по обществените пътища без никакво човешко присъствие на борда. Това обяви реципиентът на разрешението - дъщерната компания на Alphabet (преди Google) - Waymo. 

Разрешението е издадено от Калифорнийския департамент за моторни превозни средства, който за първи път дава зелена светлина пред автономните коли да се движат по обществените пътища без тестови шофьор.

Това е резултат от близо 10-годишни тестове на Waymo по транспортната мрежа на щата, обявиха от компанията, която досега беше задължена да предвиди човешко присъствие на шофьорското място в своите самоуправляващи се автомобили.

карта

Автономните коли на Waymo ще могат да се движат в обозначената на картата по-горе зона, като разрешението включва движение през деня и през нощта. Максимално допустимата скорост за тези автомобили ще бъде 65 мили в час или около 105 км/ч. 

За начало превоз без шофьор ще могат да използват самите служители на Waymo, а в бъдеще услугата може да се предложи и на гражданите. 

Дизайнерът на iPhone напуска Apple

Джони Айв, главният дизайнер на Apple, работил в компанията през последните близо 30 години и създал дизайна на емблематични устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer