Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниКамератест: Ultra HD видеозапис с LG G4

Камератест: Ultra HD видеозапис с LG G4

6329
Написана от  nixanbal 24 май 2015
Камератест: Ultra HD видеозапис с LG G4

LG G4 ще бъде на българския пазар до няколко дни, а бройка за ревю вече се подвизава у мен, за да ви разкажа в детайли през следващите дни за всичко около устройството. Преди подробното ревю, реших да споделя няколко видеоклипа, заснети с чисто новата камера на флагмана, която разполага с куп екстри и има нов тип оптична стабилизация. 

Тъкмо оптичната стабилизация би трябвало да е най-ценното предимство на LG G4 при видеозапис, тъй като с нея се движи сензорът, обирайки трептенето на ръката. Новото тук е, че стабилизацията е триосова, а не двуосова, както при G3 и повечето други камерафони. 

Освен това LG G4 разполага с лазерен автофокус, който спомага за по-бързото фокусиране при ниска осветеност, а друга новост за модела е сензорът за цветовия спектър. Последният събира информация за RGB стойностите на околната светлина и на инфрачервената светлина, отразена от обектите, след което я използва за осигуряването на по-естествени цветове. 

Иначе 16-мегапикселовият сензор е способен на 4k Ultra HD видеозапис и по-долу ви предлагам три клипа с тази резолюция. 

Първото видео е снимано в зала България, в концертни условия, макар и без светлинни ефекти и твърде сериозен шум, какъвто обещава Роби Уилямс това лято в Бургас. Вторият клип е сниман почти без движение - на дневна светлина, при слънчево време, а третият запис е правен от ръка и без никакво съобразяване с това дали и колко трептене ще получи сензорът. 

Лондон започва да събира данни за пътниците в метрото през Wi-Fi с цел подобряване на транспорта

От 8 юли 2019 г. Wi-Fi мрежа ще събира данни за пътниците в подземния транспорт на Лондон. Целта е по…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer