Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниКитай е предупредила световни технологични компании да очакват последици, ако се съобразят с Тръмп

Китай е предупредила световни технологични компании да очакват последици, ако се съобразят с Тръмп

1771
Написана от  nixanbal 09 юни 2019
Китай е предупредила световни технологични компании да очакват последици, ако се съобразят с Тръмп

Китайското правителство е свикало редица световни технологични компании, за да ги предупреди да очакват последици, ако се съобразят с "черния списък" на Тръмп, който забранява търговски отношения с Huawei и други базирани в Китай корпорации. Сред известените компании са били американските Microsoft и Dell, както и южнокорейската Samsung, съобщава The New York Times. 

Сред предупредените от китайското правителство са компании не само от САЩ  

Срещите са се провеждали във вторник и сряда на изминалата седмица, предават два източника на NYT, като те са продължение на скорошната закана на Пекин да състави списък с "неблагонадеждни" компании и физически лица. 

Китай е имала различни послания за компаниите, в зависимост от това дали са американски или базирани другаде.

На тези от САЩ правителството на азиатската страна е заявило, че могат да се сблъскат с дълготрайни последици, ако се съобразят с разпоредбите на президента си. Било им е намекнато също, че те трябва да лобират срещу тези решения. 

На компаниите, които не са базирани в САЩ, китайските власти са обещали, че за тях няма да има неблагоприятни последици, ако поддържат текущите си отношения с бизнеса в Китай и всичко продължи, както досега. 

В срещите са участвали три големи правителствени органа, което говори за координация на най-високо ниво, коментират NYT, според чиито източници целта е била да бъде подпомогната Huawei, макар и името ѝ да не е било изрично споменавано.

Е, войната продължава да се разпалва и засега не се вижда надежда за потушаването ѝ.

Пълния текст на The New York Times можете да прочетете тук.

На живо от световната премиера на Honor View 20

Здравейте от френската столица, където тук, в Salle Pleyel, днес Honor представи новия си топмодел View 20. Смартфонът предлага топконфигурация,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer