Samsung #WithGalaxy

НачалоНовиниКитайските Huawei, Xiaomi, Vivo и Oppo обединяват усилия в обща платформа за смартфон приложения

Китайските Huawei, Xiaomi, Vivo и Oppo обединяват усилия в обща платформа за смартфон приложения

1247
Написана от  nixanbal 06 февруари 2020
Китайските Huawei, Xiaomi, Vivo и Oppo обединяват усилия в обща платформа за смартфон приложения

Китайските технологични компании Huawei, Xiaomi, Vivo и Oppo ще обединят сили в създаването на нова обща платформа за разработчици извън Китай, които чрез нея ще могат да разпространяват приложенията си едновременно в онлайн магазините на всички изброени производители, пише Reuters. Според анализатори това е ход срещу доминацията на Google Play. 

Очаква се съюзът на четирите китайски компании да се нарича Global Developer Service Alliance (GDSA), а дебютът му може да бъде през март, твърди източникът. Първоначално платформата може да покрива 9 ключови пазара, сред които Индия, Индонезия и Русия. 

Huawei, Xiaomi, Vivo и Oppo съставляват над 40% от световните доставки на смартфони за последните 3 месеца на 2019 г., сочат данни на IDC. Затова по-удобен начин за достъп до всички тези устройства би привлякъл разработчиците, смятат цитирани от Reuters анализатори. 

Припомням ви, че онлайн магазинът на Google е блокиран в Китай, така че тази нова платформа на местните производители може да се окаже атрактивна бизнес възможност за международните разработчици. Освен това чрез нея Huawei, които нямат достъп до услугите и приложенията на Google, могат по-бързо да наберат скорост със собствения си онлайн магазин AppGallery. 

Първите 5G тестове в България започват до края на лятото, но изграждането на пълнокръвна мрежа е под въпрос

Тази седмица беше доста интензивна откъм събития в технологичния ресор, като VIVACOM и Теленор използваха два поредни дни, за да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer