НачалоНовиниКуо: iPhone 14 Pro няма да има ноч и ще предлага нова 48 МР камера

Куо: iPhone 14 Pro няма да има ноч и ще предлага нова 48 МР камера

743
Написана от  nixanbal 21 септември 2021
Куо: iPhone 14 Pro няма да има ноч и ще предлага нова 48 МР камера

След като няколко дни преди премиерата на iPhone 13 се появиха изображения и първи детайли за iPhone 14, днес имаме още подробности, идващи от анализатора Минг-Чи Куо, цитиран от MacRumors. Според Куо iPhone 14, или поне неговата Pro версия, най-после ще изгуби ноча си и ще предлага чисто нова основна камера. 

Основната промяна, която много потребители очакват вече няколко години, е премахването на ноча - изрязаната зона в горната част на дисплея, в която Apple събира всички камери и сензори, необходими за Face ID, а и за правенето на селфита. 

Очаква се догодина iPhone 14 да няма ноч, а изрязан кръг в екрана, в който да бъде поместена селфи камерата. Такова решение използват повечето смартфони с Android от няколко години насам. Ако тази информация се окаже вярна, то Apple най-вероятно ще е успяла да интегрира споменатите сензори под дисплея, така че Face ID да е незабележима за потребителя. 

Детайлите по-горе всъщност повтарят тези от Джон Просър, споделени седмица преди премиерата на iPhone 13. Той показа изображения на предполагаемия iPhone 14, на които се вижда изрязана в дисплея селфи камера. 

Другата любопитна информация от Куо гласи, че през 2022 г. Apple ще направи сериозен скок с камерата на телефоните си и iPhone 14 Pro ще използва нов 48 МР сензор за основната си камера. В момента компанията залага на 12 МР сензори за трите камери.  

Освен iPhone 14, планиран за септември на 2022 г., според анализатора догодина Apple ще обяви и нов модел iPhone SE. Смартфонът от бюджетната линия на компанията ще бъде анонсиран в първата половина на 2022 г., като от него очакваме по-мощен чипсет, вероятно A15 Bionic, както и 5G свързаност. 

5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro е сериозна стъпка напред за компанията, която след няколко поколения на своите смартчасовници с този…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer