Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниКЗП съветва да не подписвате договор с оператор преди отпадането на роуминга

КЗП съветва да не подписвате договор с оператор преди отпадането на роуминга

5365
Написана от  nixanbal 13 май 2017
КЗП съветва да не подписвате договор с оператор преди отпадането на роуминга

Не подписвайте нови договори за мобилни услуги във връзка с това, че от 15 юни се въвеждат тези нови условия, според които на територията на ЕС отпада т.нар. роуминг - това съветва от ефира на БНР председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. Според него в настоящите договори може да има клаузи, които не отразяват очакваните промени. 

Г-н Маргаритов призова потребителите да не преподписват договорите си, ако те изтичат скоро. Той припомни, че след изтичането на срочния договор той става безсрочен и клиентът може да продължи да го ползва. Маргаритов обаче не обърна внимание на най-важното - ако останете на досегашния си договор и след изтичането му, възможно е таксата ви да скочи, а потреблението да е различно, тъй като най-вероятно сте го подписали при промоционални условия. 

Другата важна тема е, че след 15 юни, независимо какъв е договорът ти, включеното в плана потребление се ползва и в роуминг в ЕС. Така че няма такова понятие като неотразени промени.

Предупреждението на КЗП по-скоро може да е валидно за това, че в момента операторите предлагат атрактивни условия за роуминг към плановете си, които след един месец реално няма да са плюс на тази тарифа.

Най-важният съвет на Маргаритов е при всички условия да четете внимателно договора си с мобилния оператор, преди да го подпишете. Без значение колко хора чакат на опашка и дали в магазина е лудница. Винаги може да се окаже, че има нещо, което не ви е добре обяснено от персонала. 

Razer Phone 2 пристига с по-ярък дисплей, безжично зареждане и подобрена камера

Razer обявиха днес втория си смартфон, който предлага подобрения по някои от слабите страни на оригинала, а освен това добавя…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer