НачалоНовиниLego телефонът Google Project Ara ще се появи на пазара през 2017 г.

Lego телефонът Google Project Ara ще се появи на пазара през 2017 г.

6338
Написана от  nixanbal 21 май 2016
Lego телефонът Google Project Ara ще се появи на пазара през 2017 г.

Докато компании като LG и Moto се опитват с новите си топмодели да предложат на потребителите да моделират до някаква степен хардуера на смартфона си, истинските модулни апарати се очаква да пристигнат с Project Ara на Google. Проектът беше отлаган на няколко пъти, но на конференцията Google I/O тази седмица стана ясно, че все още не е забравен и до края на годината ще бъде пусната нова версия за разработчиците.

За да си купим подобно устройство обаче ще трябва да почакаме до 2017-а.

Google обяви, че по-късно тази година ще бъде пусната нова версия на Project Ara под името Developer Edition, която ще върви под Android и ще има 5.3" дисплей. При нея е поет нов курс на развитие, в който потребителят няма да може да сменя базовите съставни части на апарата.

Project Ara

Процесорът, графичният чип, антените, сензорите, батерията и дисплеят ще са фиксирана част от скелета на Project Ara.

Потребителите все пак ще могат да обогатяват функционалността на устройствата си чрез блокчета, които се прикрепват на задния му панел. Тяхната функционалност ще бъде например по-добра камера, говорители, допълнителна батерия, заден дисплей, скенер за пръстови отпечатъци и т.н. 

Project Ara

Сред партньорите на Google, които ще предложат блокчета с екстра функционалност за Ara, са Panasonic, TDK, iHealth, E Ink, Toshiba, Sony Pictures Home Entertainment и Samsung. 

Project Ara

Така всъщност излиза, че Project Ara няма да дава кой знае каква свобода за ъпгрейд на смартфона и като че ли наличният и днес LG G5 не е много далеч като концепция от това. 

Project Ara

Въпреки това нямам търпение проектът да бъде реализиран с крайно устройство на пазара и се надявам, че Google няма да отложи наново пускането му догодина. 

Развитието на Project Ara можете да следите в nixanbal.com и на сайта на проекта - цък

Официална премиера на Huawei Mate 10 и Mate 10 Pro - изкуствен интелект, тънки рамки и подобрени камери Leica

Здравейте от Олимпийския парк в Мюнхен, където току-що Huawei представи новите си топмодели от серията Mate 10. Тази година компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer