Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниLenovo подготвя ноутбук с два дисплея и Windows 8

Lenovo подготвя ноутбук с два дисплея и Windows 8

1715
Написана от  nixanbal 22 юни 2012
Lenovo подготвя ноутбук с два дисплея и Windows 8

Производителите на мобилни компютри напоследък започнаха да експериментират сериозно с дизайна на машините си и Lenovo Yoga (на снимката горе) е един от примерите за това. Информация на DigiTimes обаче сочи, че Lenovo смята да продължи с нестандартните формфактори и планира нещо подобно на Asus TAICHI - лаптоп с два дисплея.

Asus TAICHI е лаптоп с Windows 8, който ще се предлага с диагонал на екрана 11.6" или 13.3" и освен основния дисплей, има втори върху капака. Така устройството може да ви служи и без да го отваряте, превръщайки се в (доста тежък?) таблет.

Asus TAICHI

Asus TAICHI има втори сензорен дисплей върху капака, но цената му вероятно няма да е по джоба на всеки.

И въпреки че машини като Lenovo Yoga и Asus TAICHI са изключително нестандартни и интересни за потребителите, те едва ли ще се превърнат в масови продукти. Очакват се по-скоро скромни продажби и заради високите цени на тези лаптопи. Вграждането на втори сензорен дисплей в ноутбук с Windows 8 например ще струва между $80 и $100 повече.

ВИДЕО: Проект за умен паркинг стартира в Бургас

Когато по-рано тази година стартирахме съвместния проект УМЕН ГРАД с VIVACOM, изобщо не предполагах колко неща се случват в България…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer