Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниLenovo се фокусира върху мобилните иновации, инвестира $800 млн.

Lenovo се фокусира върху мобилните иновации, инвестира $800 млн.

1559
Написана от  nixanbal 07 май 2012
Lenovo се фокусира върху мобилните иновации, инвестира $800 млн.

Проучвания и разработки, продукция и продажби на смартфони, таблети и други мобилни устройства за световния пазар – това ще е фокусът на новата индустриална база, която Lenovo ще създаде в китайския град Вухан. Общата инвестиция, предвидена за следващите 5 години, е около $800 милиона, а сградата ще започне да функционира през октомври 2013 г.

След като в края на 2011-а Lenovo стана производител номер 2 на компютри в света, сега фокусът на компанията се разширява още към смартфоните и таблетите, в които има „невероятни възможности“, казва председателят и CEO на Lenovo Group Янг Юанкинг.

С новата база във Вухан Lenovo очаква да оптимизира глобалната си дистрибуторска мрежа и да подобри продажбите си в световен мащаб. До 2014-а компанията очаква $1.6 милиарда приходи от новия център, а след 5 години прогнозите са за $7.9 милиарда приходи.

Всичко това е добре дошло за сегмента на смартфоните и таблетите, който може да стане още по-интересен с по-сериозното настъпване на Lenovo в него. Вече сме виждали такива устройства от китайския производител, но влиянието им се усеща най-вече на родния пазар. Време е за световна инвазия.

Теленор ще може да запази името си след продажбата

Продажбата на няколко телекома от групата на Теленор в Централна и Източна Европа, включително българския, се очаква да бъде приключена…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer