Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниLenovo е очаквала по-лесно връщане на Motorola към успеха

Lenovo е очаквала по-лесно връщане на Motorola към успеха

2108
Написана от  nixanbal 17 януари 2017
Lenovo е очаквала по-лесно връщане на Motorola към успеха

Lenovo си мислеше, че знае как да поправи избледнели брандове и тогава купи Motorola. С това заглавие в The Wall Street Journal излезе разговор на медията с Янг Юанкинг, главен изпълнителен директор на Lenovo, който споделя откровено, че е очаквал връщането към успеха на емблематичния за мобилната индустрия бранд да бъде по-лесно, отколкото се е оказало.

Lenovo, която през 2014 г. придоби Motorola Mobility от Google срещу $2.91 милиарда, има опит с изстрелване към успеха на придобити брандове, както се случи преди години с компютрите на IBM.

Шефът на компанията обаче сега споделя, че нещата с Motorola не се получават толкова лесно и причината е в недоброто познаване на американската компания и невъзможността за прилагане на стратегията от IBM и тук.   

Трудностите не идват от това, че брандът е забравен, а от факта, че днес името на смартфона вече има все по-малка стойност. Затова и китайски брандове, какъвто по ирония е Lenovo, се издигат все по-лесно и по-бързо в световната класация. 

Все пак през 2016-а Lenovo отвори интересна нова страница за смартфоните Moto със серията Moto Z и предназначените за тях приставки Moto Mods, така че все още нищо не е решено. 

Европа премахва неоправданото блокиране на географски принцип за потребителите в интернет

Край с дискриминационната практика в някои онлайн магазини на територията на Европейския съюз, която блокира потребители заради тяхното местонахождение и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer