Умен град @ nixanbal

НачалоИграчкиУлтрабукът Lenovo IdeaPad U300s пристига в България в края на ноември

Ултрабукът Lenovo IdeaPad U300s пристига в България в края на ноември

2830
Написана от  nixanbal 10 октомври 2011
Ултрабукът Lenovo IdeaPad U300s пристига в България в края на ноември

Със сигурност поне малко сте се изненадали от присъствието на лаптоп на блога, но не забравяйте, че освен за телекомуникации, тук си говорим още за нови технологии като цяло, а и всичко около тях. В тази връзка новата категория при мобилните компютри – тази на ултрабуците, става все по-интересна и си струва да й хвърляме по едно око. Днес излезе новината, че един от последните модели на Lenovo IdeaPad U300s скоро ще бъде и на българския пазар, а повече подробности за него и цената, на която се очаква, вижте нататък...

Lenovo IdeaPad U300s беше представен преди по-малко от месец и половина и още тогава грабна вниманието с компактните си размери, 15 мм тънък профил и тегло от около 1.3 кг. Машината разполага с 13.3“ HD дисплей, ULV процесор от второто поколение Intel Core i7 с технологията на Intel Turbo Boost, има 4 GB DDR3 памет и до 256 GB SSD.

„Дишащата“ клавиатура на Lenovo IdeaPad U300s се нарича така заради специалната охлаждаща технология на Intel, при която въздушният поток минава през клавишите и ви позволява да ползвате машината в скута си.

По думите на производителя IdeaPad U300s стартира за 10.5 секунди, а батерията осигурява до 8 часа работа или до 30 дни в стендбай режим. Интересно е, че алуминиевият корпус на ултрабука е защитен от надраскване и ще се предлага в традиционния графитен цвят, както и в лимитирана серия с оранжево шаси.

Lenovo-IdeaPad-U300s-ultrabook

Стерео високоговорители с SRS Premium Surround Sound, 1.3 МР камера с HD видео, Bluetooth, Wi-Fi, USB 3.0 и HDMI порт също са сред екстрите в Lenovo IdeaPad U300s. В България моделът ще се предлага от края на ноември на цени от 1799 лв., като конфигурацията включва 4 GB системна памет, 128 GB SSD и инсталиран Windows 7.

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer