Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниLenovo няма да актуализира до Android Nougat нито един смартфон от серията Phab

Lenovo няма да актуализира до Android Nougat нито един смартфон от серията Phab

1713
Написана от  nixanbal 10 август 2017
Lenovo няма да актуализира до Android Nougat нито един смартфон от серията Phab

Серията Phab не е от най-популярните на пазара, но се разшумя около нея покрай първия смартфон с Project Tango на Google - Phab 2 Pro. Сега в сайта за поддръжка на Lenovo се появи информация за планираните ъпдейти и се оказа, че за цялата серия Phab такива няма.  

В сайта на производителя е посочено, че цялата серия Phab, включваща моделите Phab, Phab Plus, Phab 2, Phab 2 Plus и Phab 2 Pro, няма да получи повече обновления. 

Новината не е толкова вълнуваща в света на смартфоните с Android, но в случая става дума за устройства, някои от които са излезли на пазара преди по-малко от година. Lenovo Phab 2 Pro с Tango например беше обявен през юни 2016 г., но беше пуснат на пазара през ноември същата година. 

Screen Shot 2017-08-10 at 11.47.47 AM

Разбира се, възможно е потребителите на тези фаблети да са твърде малко, за да има смисъл за Lenovo да работи по модифициране на ъпдейта за тях, но пък от имиджова гледна точка Phab 2 Pro е едно популярно в медиите устройство, което остава без софтуерна поддръжка по-малко от година след излизането си. 

Новата рубрика на nixanbal тръгва по улиците на Умния град

Умен дом, умен град, самоуправляващи се автомобили, интернет на нещата, 5G. Това са пет от ключовите теми, които доминираха конференциите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer