Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниLenovo показа смартфон и таблет с огъващи се дисплеи

Lenovo показа смартфон и таблет с огъващи се дисплеи

7873
Написана от  nixanbal 10 юни 2016
Lenovo показа смартфон и таблет с огъващи се дисплеи

На откриващата събитието Lenovo Tech World конференция китайският производител показа новите смартфони Moto Z и Moto Z Force, както и първия апарат в света с технологията Project Tango на Google. Други две устройства обаче преминаха много набързо пред обективите на камерите, но оставиха много въпроси с появата си. Lenovo показа смартфон и таблет с огъващи се дисплеи. 

Китайците показаха смартфон, който може да се свие като гривна по китката, а също и таблет, прегъващ се като книга и заемащ по-удобна форма на фаблет, когато големият екран не е нужен.

Screen Shot 2016-06-10 at 11.21.25 AM

Двете устройства все още са ранни прототипи, така че да говорим за конкретни спецификации засега няма смисъл. Със сигурност обаче технологиите, позволяващи на дисплеите да се огъват като върбови клонки, ще струват много и дори скоро да ги видим на пазара - крайните устройства няма да са по джоба на всеки.

Screen Shot 2016-06-10 at 11.22.39 AM

Е, изглежда гъвкавите дисплеи са новата мания на големите компании и тепърва ще чуваме и виждаме все повече разработки в тази посока. Само преди ден излезе информация от Bloomberg, че Samsung може да пусне две такива устройства през 2017 г.  

Приложение за спортни фенове с добавена реалност спечели adidas Hackathon: Sofia

Приложение, което използва добавена реалност и цели да направи изживяването на спортните фенове още по-вълнуващо, спечели хакатона на adidas в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer