Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниLenovo, ZTE и други китайски производители се обединяват в борбата с патентите

Lenovo, ZTE и други китайски производители се обединяват в борбата с патентите

1890
Написана от  nixanbal 31 декември 2011
Lenovo, ZTE и други китайски производители се обединяват в борбата с патентите

Lenovo, ZTE и други по-малко известни китайски производители като TCL, Coolpad и Konka се обединяват в родината си в патентната борба срещу големите международни компании. Китайският пазар днес е особено атрактивен и за имена като Apple, Microsoft и Nokia, тъй като за третата четвърт на 2011-а в страната са продадени най-много смартфони от всяко друго място по света. Така производители като ZTE и останалите вече се чувстват застрашени от големите имена, които ще бранят патентите си и на този пазар.

Информацията за сформиращия се съюз на китайските производители все още не е официално потвърдена, но се предполага, че компаниите ще обединят патентите си, така че да могат да се защитават при евентуални съдебни претенции от конкурентите си. Нещо повече – Microsoft вече е поискала такси от Huawei, а Nokia е подала иск срещу други компании.

Китай стана най-големият пазар за смартфоните през Q3 на 2011 г., когато там за първи път бяха доставени повече умни телефони от САЩ – над 24 милиона.

Китайските производители обаче не са съвсем беззащитни, тъй като Huawei и ZTE например имат редица регистрирани патенти при безжичните технологии за комуникация, поясняват изтичници, цитирани от DigiTimes.

Дизайнерът на iPhone напуска Apple

Джони Айв, главният дизайнер на Apple, работил в компанията през последните близо 30 години и създал дизайна на емблематични устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer