Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниLG отчита печалба при мобилните телефони след 6 тримесечия на загуба

LG отчита печалба при мобилните телефони след 6 тримесечия на загуба

1285
Написана от  nixanbal 01 февруари 2012
LG отчита печалба при мобилните телефони след 6 тримесечия на загуба

Бизнесът с мобилни телефони на LG напоследък не вървеше добре, но последното тримесечие на 2011 г. изглежда е било повече от празнично за южнокорейците, които отчитат първата си четвърт на печалба след шест поредни на загуба. Е, изглежда магията на гугълския Android най-после започна да действа!

LG не съобщава колко смартфона или общо мобилни телефона е продала за периода октомври-декември, но оперативната печалба е била $10.7 милиона. За сравнение предходното тримесечие за мобилния бизнес на компанията приключи с $128.47 милиона загуба.

„Бизнесът с мобилни телефони ще продължи да се подобрява,“ смята корейски анализатор. „Когато всички използват една и съща софтуерна платформа нещата опират до съперничество при хардуера, а там LG са силни.“

Преди седмица LG обяви, че новият им хай-енд модел LG Optimus LTE вече е продаден в над 1 милион бройки, а дори не се продава в Европа.

Изглежда в края на 2011-а много потребители са решили да изберат смартфон на LG, които привлякоха фенове и с обещанието си да актуализират моделите си до Android 4.0 Ice Cream Sandwich. През настоящата четвърт обаче е много важно компанията да запази възхода, защото по Коледа може да стават чудеса, но новата битка тепърва започва. Всичко зависи от това какво LG ще ни представят на Конгреса в Барселона. С модели като LG X3 и CX2 засега нещата изглеждат обещаващо.

Роумингът в ЕС отпада, но с колко МВ трафик ще разполагаме в чужбина?

Честит 15 юни! Денят, в който таксуването при роуминг в границите на Европейския съюз най-после получи дълго чакания рестарт. От…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer