Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниLG представя първия си Google TV на CES 2012, Sony и Samsung малко по-късно

LG представя първия си Google TV на CES 2012, Sony и Samsung малко по-късно

2433
Написана от  nixanbal 06 януари 2012
LG представя първия си Google TV на CES 2012, Sony и Samsung малко по-късно

Google TV е услуга за забавление, която комбинира гледането на телевизия със сърфирането в интернет и с приложенията. Обявена още през 2010-а, днес Google TV предлага над 150 приложения за ползване на големия тв екран, а следващата седмица ще видим и началото на нова серия телевизори от LG под тази платформа. Samsung, Sony и други компании също обявиха, че ще предложат такива устройства през идните месеци и по всичко личи, че Ерик Шмит беше прав като каза, че 2012-а е годината на Google TV.

Освен достъп до уеб и телевизионно съдържание, познатия Android интерфейс и голям брой приложения, Google телевизорът на LG ще предлага и лесно управление посредством дистанционното Magic Remote. Интересното за него е, че има QWERTY клавиатура, а освен това разпознава гласови команди и жестове.

По-любопитното обаче е, че LG ще снабди новата си линия телевизори с 3D технологията CINEMA 3D.

На CES, което започва в понеделник, Sony ще представят нови продукти за САЩ и ще обявят плановете си да пуснат свои телевизори с Google TV на различни пазари по-късно през годината. Samsung също обещават моделите им да бъдат в продажба през 2012 г.

Google TV по всяка вероятност ще се конкурира с iTV на Apple - телевизор, който очакваме компанията да покаже в близко бъдеще, вероятно през лятото.

LG Google TV front screen on

Първите 5G тестове в България започват до края на лятото, но изграждането на пълнокръвна мрежа е под въпрос

Тази седмица беше доста интензивна откъм събития в технологичния ресор, като VIVACOM и Теленор използваха два поредни дни, за да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer