Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниLG разкрива детайли за 13-мегапикселовата камера в Optimus G

LG разкрива детайли за 13-мегапикселовата камера в Optimus G

2423
Написана от  nixanbal 12 септември 2012
LG разкрива детайли за 13-мегапикселовата камера в Optimus G

LG пусна в мрежата ново видео, в което разказва подробности за камерата в задаващия се смартфон със супермощен процесор LG Optimus G. А сензорът на въпросната ще бъде 13-мегапикселов, но по-интересното е, че LG акцентира върху компактните му размери.

Според LG смартфонът им Optimus G разполага с най-добрата, най-компактната и ултратънка камера в света. Всъщност в цялото видео акцентът е върху скромните размери на модула, а не върху възможностите му да прави по-добри снимки, което е доста странен подход.

Разбира се, това ще се хареса на хората, търсещи тънък телефон без огромна издутина около камерата, но защо изобщо е необходим 13 МР сензор, ако не е работено в посока по-високо качество на изображенията.

LG Optimus G camera

Все пак от LG посочват, че са успели да постигнат редуциране на шума в кадрите, а освен това добра вметка е, че реалните цветове на снимките са видими още на дисплея, използващ технологията True HD IPS+. Вече е ставало дума за този вид дисплеи, който представя цветовете по по-реалистичен начин, а не подсилени, както е при AMOLED панелите. Съответно снимките изглеждат чудесни на такъв екран, но след това на РС-то са съвсем друга история. Със сигурност сте го забелязали. 

Интересно е, че в клипа има малка звездичка, която посочва, че камерата в задаващия се смартфон LG Optimus G ще бъде 13 МР, но на някои пазари той ще се появи с 8 МР сензор. Е, да се надяваме, че Европа няма да изтегли късата клечка.

Очаквайте подробности за смартфона, щом наближи премиерата му в България. Пълно ревю и изчерпателен фототест също са на дневен ред, щом се добера до бройка.

Sony Xperia XZ2 и XZ2 Compact идват с променен дизайн, 18:9 дисплеи и нова вибрационна система

Първият ден на MWC традиционно стартира с пресконференцията на Sony, на която тази година видяхме два нови модела от семейството…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer