НачалоНовиниLG G6 ще има 5.7" Quad HD+ дисплей с необичайно съотношение на страните от 18:9

LG G6 ще има 5.7" Quad HD+ дисплей с необичайно съотношение на страните от 18:9

2716
Написана от  nixanbal 10 януари 2017
LG G6 ще има 5.7" Quad HD+ дисплей с необичайно съотношение на страните от 18:9

LG G6 ще разполага с 5.7" дисплей с Quad HD+ резолюция и съотношение на страните 18:9 (или 2 към 1), което е необичайно за съвременните смартфони. Това е първият смартфон с такъв панел, казват от LG, които обявиха официално характеристиките на дисплея месец и половина преди дебюта на флагмана си. 

Според производителя съотношението от 18:9 ще позволи по-удобно използване на новата (за Android) функция за едновременно отваряне на две приложения върху екрана.

Резолюцията на новия панел е 1440x2880 пиксела, което е малко над стандартната Quad HD (1440x2560), заради което LG я нарича Quad HD+. Така 5.7-инчовият екран ще постига гъстота на пикселите от 564 ppi. 

Дисплеят ще бъде с вграден сензорен панел, което ще го направи по-отзивчив на допир и ще спести от дебелината му. Тя ще бъде точно 1 мм. Страничните ремки също ще са по-фини спрямо досегашните Quad HD LCD панели. 

LG обещава още дисплеят да бъде по-ясно четим на пряка слънчева светлина и да консумира с цели 30% по-малко енергия. 

Припомням ви, че компанията наскоро потвърди, че LG G6 няма да има модулен дизайн, какъвто предлагаше G5. Очакваме премиерата на апарата на изложението MWC 2017 в края на февруари. 

Sony Xperia XZ Premium - репортажно от европейската премиера в Лисабон

На 26 април стегнах багажа и тръгнах към Лисабон, където на следващия ден Sony организира европейската премиера на Xperia XZ…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer