Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниLG G6 ще има 5.7" Quad HD+ дисплей с необичайно съотношение на страните от 18:9

LG G6 ще има 5.7" Quad HD+ дисплей с необичайно съотношение на страните от 18:9

2791
Написана от  nixanbal 10 януари 2017
LG G6 ще има 5.7" Quad HD+ дисплей с необичайно съотношение на страните от 18:9

LG G6 ще разполага с 5.7" дисплей с Quad HD+ резолюция и съотношение на страните 18:9 (или 2 към 1), което е необичайно за съвременните смартфони. Това е първият смартфон с такъв панел, казват от LG, които обявиха официално характеристиките на дисплея месец и половина преди дебюта на флагмана си. 

Според производителя съотношението от 18:9 ще позволи по-удобно използване на новата (за Android) функция за едновременно отваряне на две приложения върху екрана.

Резолюцията на новия панел е 1440x2880 пиксела, което е малко над стандартната Quad HD (1440x2560), заради което LG я нарича Quad HD+. Така 5.7-инчовият екран ще постига гъстота на пикселите от 564 ppi. 

Дисплеят ще бъде с вграден сензорен панел, което ще го направи по-отзивчив на допир и ще спести от дебелината му. Тя ще бъде точно 1 мм. Страничните ремки също ще са по-фини спрямо досегашните Quad HD LCD панели. 

LG обещава още дисплеят да бъде по-ясно четим на пряка слънчева светлина и да консумира с цели 30% по-малко енергия. 

Припомням ви, че компанията наскоро потвърди, че LG G6 няма да има модулен дизайн, какъвто предлагаше G5. Очакваме премиерата на апарата на изложението MWC 2017 в края на февруари. 

Новата рубрика на nixanbal тръгва по улиците на Умния град

Умен дом, умен град, самоуправляващи се автомобили, интернет на нещата, 5G. Това са пет от ключовите теми, които доминираха конференциите…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer