НачалоНовиниLG G9 ThinQ може да не използва чипсет от най-висок клас

LG G9 ThinQ може да не използва чипсет от най-висок клас

531
Написана от  nixanbal 24 март 2020
LG G9 ThinQ може да не използва чипсет от най-висок клас

LG G9 ThinQ може да се окаже много по-различно устройство от това, което феновете очакват. Според слухове от корейските медии с новия си смартфон компанията ще се откаже от премиум чипсет за сметка на по-достъпно решение от Qualcomm. Това всъщност може да се окаже добър ход. 

Въпреки че миналогодишният G8 ThinQ използваше чипсет от най-висок клас (Snapdragon 855), през 2020 г. LG може да предпочете новия чипсет Snapdragon 765G пред актуалния в горния сегмент Snapdragon 865. 

Snapdragon 765G всъщност е доста адекватно решение, включващо и 5G модем, но е по-скоро за модели от категорията "подгласници на флагманите" - т.е. смартфони от висок среден клас. Той се използва например от новия модел Nokia 8.3 5G, чиято цена е 599 евро. 

Решението на LG вероятно е свързано със съображения за цената на модела. Ако устройството излезе на типичната за водещите марки в момента цена от около 2000 лв., възможно е никой да не погледне към него. При по-разумно ценообразуване за сметка на една идея по-скромен чипсет, а вероятно и Full HD+ екран, нещата за LG може да изглеждат по различен начин. 

Вероятно си спомняте, че това не е първият случай, в който корейците решават да използват по-слаб от най-мощния чипсет на Qualcomm в свой водещ модел. Това се случи и през 2015 г. с LG G4, който залагаше на Snapdragon 808, вместо на Snapdragon 810. Причината тогава всъщност беше проблеми с прегряване на по-мощния процесор.

Премиерата на LG G9 ThinQ вероятно ще се състои до края на март. 

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer