Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниLG обяви партньорство с HERE в сферата на безпилотните автомобили

LG обяви партньорство с HERE в сферата на безпилотните автомобили

752
Написана от  nixanbal 28 декември 2017
LG обяви партньорство с HERE в сферата на безпилотните автомобили

LG Electronics обяви ново партньорство с HERE Technologies, което ще цели създаване на решение за вграждане в безпилотните автомобили. Съвместната разработка ще съчетава най-новата телематична технология на корейците с картографските данни и позициониращи услуги на платформата HERE Opel Location Platform. 

Решението на двете компании ще се предлага на производители на коли с висока степен на автоматизация или напълно безпилотни модели, които имат нужда от надежден комуникационен хъб.

LG планира да внедри HD Live Map на HERE Technologies в своето решение, което разпознава всички пътища и околни елементи, като маркировка на платната, стоп знаци, пешеходни пътеки, знаци за ограничения в скоростта и светофари.

HD Live Map е високо прецизна картографска услуга, базирана в облака, която поддържа системите за асистиране 2 на шофьора ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) и решенията за автоматизирано шофиране.

HD Live Map-Vehicle Localization

Така, когато бъде напълно разработена, телематиката ще изиграе ключова роля като комуникационен хъб за автономни превозни средства. Първо, сензорите в системата за асистиране на шофьора ADAS, съставени от камери, радар и лидар, разчитат околната среда и изпращат данните към облака, заедно с информация за разположените в близост превозни средства, събрана чрез V2X технологията (Vehicle-to-Everything), обясняват от LG.

Цялата събрана информация бива непрестанно анализирана и предавана към телематичните системи на автомобилите, за да предостави персонализирана шофьорска информация.

Припомням ви, че създаденото от Nokia картографско и навигационно решение HERE през 2015 г. беше продадено на консорциум от световни автомобилни производители, съставен от Audi, BMW и Daimler.

Google представи новите Pixel 3 и Pixel 3 XL с единична основна и двойна предна камера

Google представи днес новите си смартфони Pixel 3 и Pixel 3 XL. Устройствата идват с по-големи екрани, подобрени камери, чиста…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer