Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниLG патентова дизайн на смартфон със сгъваем дисплей

LG патентова дизайн на смартфон със сгъваем дисплей

1154
Написана от  nixanbal 22 януари 2018
LG патентова дизайн на смартфон със сгъваем дисплей

Гъвкавите дисплеи много скоро ще се появят в крайни устройства на пазара, като освен Samsung изглежда и LG планират анонси в тази посока. Последните сега влязоха в новините с нов патент на смартфон със сгъваем екран и формфактор на джобно тефтерче. 

Патентът е запазен при Световната организация за интелектуална собственост, предава GSMInfo.nl, и представлява хибридно устройство между смартфон и таблет. Преходът между двете става с просто сгъване и разгъване на дисплея. 

lg-design-patent-foldable-device-jul-2017-3

lg-design-patent-foldable-device-jul-2017-5

Има две визии за устройството, които се различават по това от коя страна остава дисплеят след сгъването - от вътрешната или от външната. 

lg-design-patent-foldable-device-jul-2017-variant-3

Все още не знаем кога LG планира първия си смартфон със сгъваем дисплей, нито дали той ще се възползва от по-горния патент. За Samsung знаехме, че целят края на 2018-а за премиера на своето предложение, но наскоро чухме, че срокът е удължен и новини ще чакаме през 2019 г.

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer