Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниLG показа част от софтуера на V30 - нови екстри в камерата, Always On дисплей и други

LG показа част от софтуера на V30 - нови екстри в камерата, Always On дисплей и други

2419
Написана от  nixanbal 14 август 2017
LG показа част от софтуера на V30 - нови екстри в камерата, Always On дисплей и други

LG продължава с разкриване на детайли около новия си смартфон от най-висок клас V30, който ще бъде представен в края на месеца. Този път фокусът е върху софтуера и промените в интерфейса, които включват нови екстри в камерата, Always On дисплей и Floating Bar. 

LG обещава, че обновеният интерфейс UX 6.0+ ще се възползва максимално от новия 6" QuadHD+ FullVision дисплей на V30, който вече ще се базира на AMOLED технология. 

LG-V30-AOD

Благодарение на последното апаратът ще предлага Always On дисплей, който ще представя различна информация върху изгасения екран - точно по примера на Samsung. 

Друга новост е т.нар. Floating Bar - издърпваща се отстрани на екрана полупрозрачна лента с шорткъти към избрани приложения. Според LG това е еволюцията на втория дисплей, който присъстваше при V20, но тук вече не. 

Нови екстри ще предлага и камерата, в чийто ръчен режим ще бъде достъпно приложението Graphy - пакети с различни предварително подготвени настройки, които ще променят баланс на бялото, бленда и ISO и ще могат да се избират спрямо ситуацията и целения резултат. 

В LG V30 ще е вградена и система за сигурност на база разпознаване на лицето (Face Recognition). Тя ще отключва телефона мигновено чрез предната камера, дори той да е с изключен дисплей. При това няма да има нужда от натискане на бутона за включване преди това, което е нещо ново. Ще има и вариант за отключване с глас (Voice Recognition) чрез подготвени фрази от по няколко думи, което е възможно чрез технология от Qualcomm.

Франция разследва Apple за умишлено забавяне на стари модели iPhone

Френската прокуратура разследва Apple във връзка с планираната амортизация на стари модели iPhone, съобщи във вторник Агенция Франс Прес. Ако…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer