НачалоНовиниLG ще спре производството на смартфони в родната Южна Корея

LG ще спре производството на смартфони в родната Южна Корея

1561
Написана от  nixanbal 24 април 2019
LG ще спре производството на смартфони в родната Южна Корея

Представянето на смартфоните LG на световния пазар не върви добре от доста време насам и един от ходовете на компанията за оптимизиране на бизнеса изглежда ще бъде преустановяване производството в родната Южна Корея. Вместо това продукцията ще бъде пренесена във фабриката във Виетнам, съобщава новинарската агенция Yonhap, цитирана от Reuters. 

Във фабриката в Южна Корея LG произвежда между 10 и 20% от смартфоните си

В Южна Корея LG проивежда основно премиум моделите си, носещи гордо надписа "Made in Korea", така че спирането на производството там със сигурност не е било лесно решение за компанията. То обаче е с цел оптимизация на разходите на губещия бизнес и вероятно е по-добър ход от увеличаване на цените. 

Информацията все още не е потвърдена официално от компанията, но според източника процесът по преместване на производството във Виетнам ще се случи до края на 2019 г. 

Интересното е, че въпреки загубите в световен мащаб, смартфоните на LG продължават да държат добри позиции в САЩ и в родината си. 

Новите планове Тотал+ на Теленор позволяват да добавяте трафик пакети, музикални и видео услуги по избор

На вечерно събитие пред медии днес в София Теленор представи по нестандартен начин новите си абонаментни планове Тотал+. Интересното при…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer