Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниLG V10 с официална премиера - две предни камери, втори дисплей и стоманена рамка

LG V10 с официална премиера - две предни камери, втори дисплей и стоманена рамка

12032
Написана от  nixanbal 01 октомври 2015
LG V10 с официална премиера - две предни камери, втори дисплей и стоманена рамка

LG днес официално представи новия си топмодел, който този път не е продължение на серията G и ще се предлага под името LG V10. V10 предлага спецификации на модел от най-висок клас, а отличителните характеристики включват две предни камери, втори спомагателен дисплей, ръчни настройки на видеозаписа и изключително издръжлив на удар корпус със стоманена рамка.

LG V10 има 5.7" Quad HD IPS Quantum дисплей с гъстота на пикселите 513 ppi, над който има втори екран по същата технология, но със скромни размери - 2.1" и резолюция 160х1040 пиксела. 

LG-V10-04

Целта на спомагателния дисплей е да представя важна информация, която да е винаги видима върху него. Това ще пести батерия и ще премахне нуждата от често светване на големия екран, за да проверите например колко е часа, имате ли пропуснати обаждания, съобщения и каква е прогнозата за времето този следобед. Когато използвате телефона с основния дисплей, малкият може да служи за списък с иконки, давайки бърз достъп до приложения. Докато играете или гледате видео пък, върху спомагателната зона ще виждате известия за входящи обаждания например, които няма да прекъсват забавлението и ще дават възможност за реакция директно от малкия екран. 

LG-V10-03

Двете 5 МР камери над екрана пък са насочени към любителите на селфитата, като идеята им е да позволят правенето на по-широкоъгълни портрети, улавяйки повече хора в кадър. Смартфонът използва двата сензора и наслагва кадрите от тях в една снимка с обхват 120 градуса. 

При видеозаписа LG за първи път въвежда с V10 ръчни настройки. Потребителите ще могат да контролират скорост на затвора, кадрите в секунда, ISO, баланс на бялото и фокуса. Клиповете могат да бъдат в HD, Full HD или Ultra HD резолюция при съотношение на страните 16:9 или в киноформат 21:9. Към видеозаписа има още куп екстри и нововъведения, включително изолация на шума от вятъра.

LG-V10-Manual-Video-Mode

И като стана дума за камера - тук е използвана познатата от LG G4 16-мегапикселова камера с OIS 2.0 и бленда f/1.8. 

Чипсетът на V10 е Snapdragon 808, оперативната памет вече 4 GB LPDDR3, вградената цели 64 GB, а има и microSD слот с поддръжка на карти до 2 TB. Батерията е достъпна за потребитела и с капацитет 3000 mAh и се поддържа QuickCharge 2.0, с което за 40 минути телефонът се зарежда на 50%.  

LG-V10-Manual-Camera-Mode

Нетипично за LG е постигнатото с дизайна на V10. Става въпрос за сериозно подсилен телефон, чийто корпус е заключен в рамка от стомана (наричана Dura Guard), тъй като тъкмо на нея падат устройствата при изпускания, а и целта й е да предпазва дисплея. Отзад покритието е силиконово (Dura Skin), придаващо добър захват, но и с висока устойчивост по думите на производителя. LG дори са тествали V10 на изпускания под различни ъгли от височина 1.2 метра и изглежда резултатите са им дали самочувствието да определят смартфона си като покриващ военния стандарт MIL-STD-810G. 

Иначе корпусът на LG V10 е доста тежък - цели 192 грама, а дебелината му е 8.6 мм.

LG-V10-01

LG V10 излиза в Корея, след това още в САЩ, Китай и други региони, но Европа не е сред тях. Поне засега. Апаратът има и скенер за пръстови отпечатъци, който работи в САЩ с Android Pay, а цветът на корпуса ще е наличен в 5 варианта.

Първи стъпки към отпадане на роуминг таксите между България и Македония

След като преди няколко седмици се заговори за отпадане на роуминг таксите със страните от Западни Балкани, вчера в Струмица…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer