Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниЛидерът на Samsung е бил арестуван за участие в корупционни схеми

Лидерът на Samsung е бил арестуван за участие в корупционни схеми

1646
Написана от  nixanbal 17 февруари 2017
Лидерът на Samsung е бил арестуван за участие в корупционни схеми

След като през януари южнокорейската прокуратура поиска задържането на лидера на Samsung Джей Лий, днес местният съд е разрешил ареста му. Причината е обвинението на Лий в корупционни схеми с президента на страната, които доведоха до импийчмънта й през декември миналата година. 

Проблемите на най-високото управленско ниво идват няколко месеца след изтеглянето от пазара на последния премиум смартфон на Samsung и световните медии описват ситуацията около компанията като по-скоро мрачна.

Припомням ви, че за последното тримесечие на 2016 г. корейците изпуснаха и лидерската позиция от пазара на смартфони.

Предвид всичко, което знаем за задаващия се Galaxy S8, както и специалните мерки за сигурност в производствения и следпроизводствения процес на мобилни телефони, които корейците предприеха - бъдещето за тях може би все пак не е толкова черно.

Разбира се, никой не знае как ще се отрази арестът на лидера на електронния гигант, който може да остане задържан и за до 18 месеца, колкото би могъл да трае съдебният процес и стигането до присъда, пише Bloomberg. 

HTC U11+ предлага 6" дисплей с тънки рамки, солидна батерия и Android 8.0 Oreo

HTC представи днес очакваната подобрена и уголемена версия на флагмана си U11. Новият HTC U11+ предлага по-вълнуващ дисплей с тънки…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer