НачалоНовиниLime изтегля е-тротинетките си от 12 пазара, София не е сред тях

Lime изтегля е-тротинетките си от 12 пазара, София не е сред тях

1466
Написана от  nixanbal 10 януари 2020
Lime изтегля е-тротинетките си от 12 пазара, София не е сред тях

Електрическите тротинетки на Lime ще изчезнат от улиците на 12 града от различни държави. Това обяви с публикация в официалния блог на стартъпа съоснователят и главен изпълнителен директор на Lime Брад Бао, който посочва, че причината е невъзможността бизнесът там да излезе на печалба. 

Днес Lime работи в повече от 120 града по цял свят, като от няколко месеца насам електрическите им тротинетки под наем са достъпни и в София. На някои пазари обаче този модел на микромобилност не успява да се развива достатъчно бързо и това е довело до днешното решение.

Lime спира да работи в Атланта, Финикс, Сан Диего и Сан Антонио в САЩ, излиза от Богота, Буенос Айрес, Монтевидео, Лима, Пуерто Ваярта, Рио де Жанейро и Сао Пауло в Латинска Америка и също така напуска Линц в Австрия. Последният е единственият град в Европа, от който компанията се отказва. 

Заедно с това ще бъдат съкратени служители, вероятно около 100 души. 

Цялата публикация на Брад Бао можете да прочетете в блога на Lime - цък https://www.li.me/second-street/the-path-forward-at-lime.

Редакция към 16:00 часа: От Lime коментираха за nixanbal.com, че България не е засегната от плановете за изтегляне от някои пазари и компанията все още е окуражена от възможността за растеж у нас, като Източна Европа заема важна позиция в бизнес плановете ѝ. Според Lime инфраструктурата се подобрява, нараства и осведомеността сред хората относно предизвикателствата с опазването на околната среда, което води до по-високо търсене на алтернативни начини на придвижване.

Обзорно за най-интересните смартфони на MWC 2019

Здравейте вече от българска земя! След цяла седмица в Барселона, пълна с технологични анонси и срещи с най-новите мобилни устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer