Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниЛипса на време е причината Galaxy S8 да няма интегриран в дисплея скенер за пръстови отпечатъци

Липса на време е причината Galaxy S8 да няма интегриран в дисплея скенер за пръстови отпечатъци

2585
Написана от  nixanbal 13 март 2017
Липса на време е причината Galaxy S8 да няма интегриран в дисплея скенер за пръстови отпечатъци

Galaxy S8 ще има интегриран в дисплея скенер за пръстови отпечатъци. Това твърдяха слуховете в началото. След последните изтекли снимки обаче стана ясно, че Samsung всъщност са решили просто да преместят сензора на гърба на устройството - точно до камерата. Защо? Оказва се, че причината най-вероятно е неодстиг на време. 

Тези първоначални слухове изглежда са били верни и Samsung действително са искали да вградят скенера за пръстови отпечатъци под дисплея. 

За това корейците са работили заедно със създателите на технологията Synaptics, като са насолили към тях сериозни ресурси, но резултатите, до които се стигало, не били задоволителни. 

И тъй като премиерната дата на флагмана вече наближавала, било взето решението скенерът за пръстови отпечатъци на Galaxy S8 просто да бъде преместен отзад, до камерата му.

За съжаление този ход на компанията се приема по-скоро негативно от феновете. Разположението на сензора до камерата ще доведе до неволното й зацапване, а и невъзможността за ползването му, докато апаратът лежи на бюрото например.

От друга страна интеграцията на скенера за отпечатъци под стъклото на екрана щеше да вдигне уау фактора на Galaxy S8 и дори да се зачете като едно от най-иновативните решения при смартфоните.

Казуо Хирай слиза от поста главен изпълнителен директор на Sony, поема го финансовият директор

Sony обяви, че Казуо Хирай слиза от поста на главен изпълнителен директор и вече ще бъде председател на компанията. Длъжността…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer