НачалоНовиниMacBook Pro с по-мощен чипсет M1X, променен дизайн и нов дисплей излиза до края на октомври

MacBook Pro с по-мощен чипсет M1X, променен дизайн и нов дисплей излиза до края на октомври

524
Написана от  nixanbal 04 октомври 2021
MacBook Pro с по-мощен чипсет M1X, променен дизайн и нов дисплей излиза до края на октомври

От месеци се говори за следващите лаптопи на Apple от серията MacBook Pro, които се очаква да застанат над наличните днес MacBook Pro с чипсет M1. Освен по-мощна конфигурация от тези устройства се очаква нова технология за дисплея и нов дизайн, а сега журналистът от Bloomberg Марк Гърман съобщава, че премиерата им се задава до края на месеца. 

В своя нюзлетър Power On за Bloomberg Гърман споделя детайли около новите лаптопи на Apple, като твърди, че анонсът им ще се състои през октомври, а не през ноември, както при миналогодишните модели. 

Журналистът посочва, че следващите MacBook Pro ще се базират на чипсет M1X - втората вътрешна разработка на компанията. Този чипсет ще бъде с по-висока производителност и ще има две модификации - и двете с 10-ядрен процесор (8 високопроизводителни ядра и 2 енергоефективни), но с графика с 16 или 32 ядра. 

Припомням ви, че се очаква тези лаптопи да отворят нова страница в портфолиото на Apple, като ще предложат нов дизайн и опции с 14" и 16" диагонал на екрана. Дисплеите ще използват новата mini-LED технология, а освен това се говори за завръщането на SD четеца, HDMI порт и MagSafe за зареждане. Тъчлентата Touch Bar в горната част на клавиатурата пък щяла да отпадне. 

Е, до премиерата остават по-малко от 4 седмици, така че шумът около Apple изглежда няма да спира цяла есен, след като наскоро компанията обяви своите смартфони iPhone 13, нови таблети iPad и iPad mini, както и часовника Apple Watch Series 7. 

4K мониторът Samsung S27A800 и защо се спрях на него

Преди няколко седмици организирах в импровизираното си студио, в което снимам видео ревютата за nixanbal.com, малък кът за работа. Идеята…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer