НачалоНовиниМежду 400 и 500 хиляди броя Samsung Galaxy Fold са били продадени през 2019 г.

Между 400 и 500 хиляди броя Samsung Galaxy Fold са били продадени през 2019 г.

1408
Написана от  nixanbal 08 януари 2020
Между 400 и 500 хиляди броя Samsung Galaxy Fold са били продадени през 2019 г.

След като през декември настъпи объркване колко точно са продажбите на първия смартфон със сгъваем дисплей на Samsung, днес имаме официална информация по въпроса от шефа на компанията. По време на провеждащото се в момента изложение CES 2020 в Лас Вегас той сподели, че продадените бройки от Galaxy Fold са между 400 000 и 500 000.

Изявлението на DJ Koh още веднъж отхвърля разпространената в края на миналата година информация, че тиражът на Galaxy Fold вече е прехвърлил 1 милион бройки.

Дори наполовина по-малко обаче звучи като успех за корейците, защото Galaxy Fold е първото по рода си устройство със сгъваем дисплей, което имаше турбулентен старт на пазара, а и цената му е около $2000. 

През 2020 г. смартфоните със сгъваеми дисплеи вероятно ще продължат да са нишови продукти с по-тясна аудитория, най-малкото заради високите им цени. Очаква се обаче тези устройства да стават все по-популярни и все повече производители да предлагат такива в портфолиото си. Самите Samsung много скоро би трябвало да покажат новия си Galaxy Fold, за който се очаква да има съвсем различна форма и вертикално прегъващ се дисплей с по-компактни размери. 

MWC 2019: Най-важните принадлежности за оцеляване на конгреса в Барселона

Ето го и най-хубавото време в годината, или поне по моя календар. През февруари, когато тук, в България, е все…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer