Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниMicorsoft: Вече работим по следващото поколение продукти с Windows 10 Mobile

Micorsoft: Вече работим по следващото поколение продукти с Windows 10 Mobile

6237
Написана от  nixanbal 27 април 2016
Micorsoft: Вече работим по следващото поколение продукти с Windows 10 Mobile

Продажбите на смартфони Lumia стават все по-незабележителни на картата и това със сигурност предизвиква загриженост за бъдещето на Windows 10 Mobile не само у феновете, но и у партньорите и дори служителите на Microsoft. Затова изглежда Тери Майерсън, изпълнителен вицепрезидент на групата Устройства с Windows в корпорацията, е изпратил бележка, че мобилните телефони продължават да са важни за тях и дори вече се разработва следващото поколение такива от Microsoft.

В момента разработваме следващото поколение наши продукти и искаме да потвърдим, че сме посветени на Windows 10 Mobile, пише във вътрешната бележка на Майерсън. Имаме роудмап (пътна карта) с моделите от Microsoft и нашите партньори, които също ще продават широк избор от смартфони с тази платформа, допълва шефът на Windows. 

Майерсън (на снимката долу) вероятно говори за т.нар. Surface Phone, който ще е нещо като таблетите Surface при смартфоните. Става въпрос за устройство с премиум дизайн и спецификации от най-висок клас, което обаче няма да цели да завладее пазара с продажби, а по-скоро да покаже най-доброто от Windows 10 и да накара повече партньори да създадат подобни модели. 

Тери Майерсън - Microsoft

От Microsoft говорят за смартфоните с Windows 10 като за ценни за бизнес потребителите устройства, което звучи като твърде тясна ниша във време, в което подобна категоризация няма при никой производител. 

Така или иначе, бележката на Майерсън е очаквана и логична - какво друго би могъл да направи той, за да разсее облаците над последните финансови резултати от Microsoft, в които пише, че продадените за тримесечието модели Lumia са едва 2.3 милиона. Да се надяваме, че все пак има някакъв чуден начин, по който Windows 10 да се превърне в достойна трета платформа и алтернатива на пазара на смартфони. След години опити това все още не е реалност, но надежда винаги ще има. 

Мтел демонстрира някои от възможностите на 5G мрежите в лабораторни условия

На събитие днес в София Тех Парк Мтел събра медиите, за да демонстрира за първи път в такъв формат защо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer