Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниMicrosoft може да представи първия си Windows таблет в понеделник

Microsoft може да представи първия си Windows таблет в понеделник

1996
Написана от  nixanbal 15 юни 2012
Microsoft може да представи първия си Windows таблет в понеделник

Изненада или не, в понеделник Microsoft ще проведе събитие, на което ще покаже първия си собствен таблет с новия Windows. Така компанията ще затвърди позициите си и в хардуерния бизнес, а и ще се опита да конкурира iPad с домашно разработени оръжия. Информацията съобщават The Wrap, които посочват, че събитието на 18 юни в Лос Анджелис е доста потайно, но Microsoft са обещали "големи новини".

Не е съвсем сигурно дали устройството ще се базира на процесор на Intel или с ARM архитектура, съответно дали ще върви под Windows 8 или Windows RT, но по-вероятно е да е вторият вариант.

Как това ще се отрази на партньорите на Microsoft, които вече ще имат сериозен конкурент в лицето на софтуерния производител и има ли смисъл в подобен ход, ще разберем в бъдеще. С интерес очаквам новата седмица, за да разберем дали информацията ще се окаже вярна, но AllThingsD също я предадоха.

1200-nokia-lumia-800-white-lifestyle-photo-of-interior

Следват ли собствени смартфони?

И ако Microsoft наистина се набърка сериозно в хардуерния бизнес с мобилни устройства, дали след това няма да реши да започне производство и на собствени смартфони с Windows Phone? Акциите да Nokia падат сериозно, компанията вчера обявни жестока сеч сред служителите си (10 000 съкращения) и едва ли би било изненада, ако Microsoft обявят, че купуват финландците.

Как мислите, че ще се развият нещата?  

Новият Golf 8 е първият модел на Volkswagen с пет хибридни версии

На 24 октомври в германския град Волфсбург Volkswagen представи новия Golf. Осмото поколение на модела, продаден в тираж над 35…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer