НачалоНовиниMicrosoft планира сливане на магазините с приложения за Windows Phone и Windows

Microsoft планира сливане на магазините с приложения за Windows Phone и Windows

2493
Написана от  nixanbal 27 септември 2013
Microsoft планира сливане на магазините с приложения за Windows Phone и Windows

Microsoft планира да слее магазините за приложения на двете си платформи Windows Phone и Windows, твърди неофициална информация на The Verge. Така компанията ще се доближи повече до модела на Apple и Google, където таблети и смартфони споделят един общ магазин за приложения. 

Новината е била официално съобщена на среща с хиляди служители на Microsoft и се очаква обединеният магазин да дебютира със следващо издание на някоя от платформите. Тук изглежда става дума за излизането на Windows Phone 8.1, когато с него ще излезе и малък ъпдейт за Windows 8.1. И двете актуализации се очакват през пролетта на 2014 г. 

Все още не е ясно дали потребителите ще могат да закупят веднъж приложение или игра и да го свалят и на смартфона и на таблета си, но подробностите със сигурност ще научим в следващите месеци. 

Microsoft са твърдо решени да се състезават на ниво мобилни устройства и обединен Windows Store е важна крачка към улеснение и привличане на нови потребители. 

Sony Xperia XZ2 и XZ2 Compact идват с променен дизайн, 18:9 дисплеи и нова вибрационна система

Първият ден на MWC традиционно стартира с пресконференцията на Sony, на която тази година видяхме два нови модела от семейството…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer