НачалоНовиниMicrosoft потвърди – ще има Skype за Windows Phone Mango

Microsoft потвърди – ще има Skype за Windows Phone Mango

2234
Написана от  nixanbal 28 септември 2011
Microsoft потвърди – ще има Skype за Windows Phone Mango

Ако използвате смартфон с Windows Phone или планирате покупка, ви е направило впечатление, че популярният VoIP клиент Skype не е сред достъпните приложения за платформата. От Microsoft обаче са потвърдили пред Pocket-lint, че тази екстра се задава и скоро ще бъде достъпна за новата версия Mango.

Засега не е ясно дали приложението ще бъде интегрирано в системата или просто ще може да се изтегли от Marketplace, но Microsoft издава, че съобщенията в Skype няма да бъдат част от новата чат функция на Windows Phone. Припомням ви, че в нея можете да общувате с приятели по различни канали – с SMS, Facebook чат и други. Почти сигурно е обаче, че Skype за Windows Phone ще може да се възползва от фронталната камера при смартфоните – точно както при Android например. Потвърдено е и че новата социална мрежа Google+ няма да се появи в Mango, а причините са разбираеми.

Ъпдейт на Skype за iOS

Междувременно версията на Skype за iOS получи ъпдейт, който добавя полезни екстри като стабилизация на изображението при видеоразговори, а също и Bluetooth свързаност. Последното означава, че вече можете да провеждате разговори през VoIP клиента, използвайки Bluetooth хендсфри. Също в официалния си блог Skype съобщава, че приложението за iPhone е било свалено над 60 милиона пъти.

VIVACOM пуска 4.5G в пет големи града

От началото на април (или малко преди това) VIVACOM започва да предлага по-високи скорости за мобилен интернет в няколко големи…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer