НачалоНовиниMicrosoft спира да нарича интерфейса в Windows с името Metro

Microsoft спира да нарича интерфейса в Windows с името Metro

1771
Написана от  nixanbal 03 август 2012
Microsoft спира да нарича интерфейса в Windows с името Metro

"Metro style" досега усилено се ползваше от Microsoft като име на техния потребителски интерфейс, присъстващ в Windows Phone, след това в Windows 8, а и всички останали продукти (Outlook.com и др.). Това обаче ще бъде така още няколко дни, тъй като скоро се очаква компанията да замени термина с нов. Според сайта VentureBeat това ще се случи най-вероятно заради потенциален сблъсък с немската Metro AG - собственици на магазините METRO Cash & Carry и в България.

Не е ясно каква е връзката между софтуерен продукт и верига хипермаркети, но да оставим причината настрана. И бездруго Microsoft се оправдава с тезата, че Metro е било просто кодово име на интерфейса и с наближаване търговската премиера на Windows 8 е логично то да бъде заменено с крайното название.

Само че Metro се ползва още от Windows Phone 7 и тогава никой не говореше за него като за кодово име, което ще изчезне. Според вътрешна информация на The Verge замяната ще се случи до края на тази седмица, а дотогава Microsoft държи интерфейсът им да се нарича "Windows 8 style UI".

Всъщност както и да го наричат официално, Metro вероятно ще остане в употреба още дълго време, а и на мен ми звучи добре.

Telekom Austria Group ще прекръсти всички свои оператори на A1, Мтел включително

Telekom Austria Group, от която е част Мтел, обяви в сайта си, че планира да ребрандира всички оператори от групата…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer