Умен град @ nixanbal

НачалоНовиниMicrosoft, Dell, HP и Amazon също обмислят изнасяне на част от производството извън Китай

Microsoft, Dell, HP и Amazon също обмислят изнасяне на част от производството извън Китай

993
Написана от  nixanbal 03 юли 2019
Microsoft, Dell, HP и Amazon също обмислят изнасяне на част от производството извън Китай

Microsoft, Dell, HP и Amazon обмислят да изнесат част от производството на свои продукти извън Китай, съобщава Nikkei. Припомням ви, че наскоро излезе подобна информация още за Apple, Nintendo и Google. 

Според източника HP и Dell планират да прехвърлят другаде до 30% от произвежданите си в Китай лаптопи, Microsoft може да прехвърли част от продукцията на конзоли Xbox, а Amazon - на Kindle и говорители Echo. Acer и Asustek също обмислят подобни възможности.

Тези планове са реакция на новите такси върху изнасяните от Китай към САЩ стоки, които все още не засягат технологичната индустрия, но скоро биха могли да обхванат и устройства като лаптопи, смартфони, игрови конзоли и други, добавяйки сериозна тежест върху цените им, припомня The Verge. Това ще доведе или до по-високи крайни цени за клиентите, или до по-малка печалба за производителите, а най-вероятно и двете. 

Дизайнерът на iPhone напуска Apple

Джони Айв, главният дизайнер на Apple, работил в компанията през последните близо 30 години и създал дизайна на емблематични устройства…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer